Yaş Pasta Tarifleri

Lütfen tarif hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşınız.

Kestane zamanı geldi o zaman kestaneli tariflere bir kere daha merhaba diyelim :)

Malzemeler
Keki için
6 adet yumurta
2 su bardağı tozşekeri
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
Kreması İçin
4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı margarin( eritilmiş)
Yarım kg kestane (haşlanmış)
Üzeri İçin
2 paket 80 gr bitter çikolata
1 kutu krema

Yapılışı
Geniş bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri çırpın, içine kabartma tozu, un ve vanilya ekleyip akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın.Dikdörtgen kek kalıbını yağlayıp 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dk pişirin.Geniş bir tencereye süt, toz şeker, un ve vanilyayı ekleyin karıştırıp pişirin ve soğumaya bırakın.Soğuyan kremanın içine eritilmiş margarini ekleyip iyice karıştırın.Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarın ve aliminyum folya üzerine alıp süt ile ıslatın.Kekin üzerine önce kremayı sürün ardından haşlanmış kestaneleri yerleştirin diğer 2 katını da aynı işlemden geçirdikten sonra folya yardımıyla kırılmadan rulo hale getirin.Bir saat kadar buzlukta dinlendirdikten sonra benmari uslu erittiğimiz çikolataya kremayı ekleyerek çırpın.Servis kabına aldıgımız pastamızı çırptığınız krema ile kaplayıp donması için 20- 25 dakika dolapta bekletin.Donan pastamıza çatal yardımıyla kütük şekli vererek hazır pasta süsleriyle süsleyelim.Soğuk olarak servis edin.

source- pasta-tarifi.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s